top of page
IMG_0470_edited.jpg

Peltor 3M ProTac Shooter

Det finns få saker i din range-bag som är viktigare än dina hörselskydd. Som tur är så finns det ett extremt brett utbud av skydd för de flesta plånböcker och alla öron. Vi på skyttebloggen testar ett hörselskydd med passiv medhörning i det nedre prissegmentet.

Tekniskt

Peltor 3M ProTac Shooter riktar in sig på jägare samt sportskyttar som vill ha ett robust och bekvämt hörselskydd för jakten och på skjutbanan. 

De har passiv medhörning, det vill säga att du kan aktivera ett set mikrofoner som tar in ljudet runtomkring och även förstärka det när du ska höra dina medskyttar diskutera din träffbild bakom din rygg eller höra prasslande löv ute i skogen. Ljudupptagningen är bra, men inte rikgtigt lika krisp och naturlig som i Comtacs värstingar, vilket såklart även återspeglas i priset. Två mikrofoner sitter på varsin sida och detta gör att du har kvar din stereohörsel och kan lätt avgöra vart ljudet kommer ifrån. Du kan även koppla in telefonen via en 3,5mm ljudingång. När du behöver lugna dig med lite episk musik.


De aktiveras genom att hålla in en stor och tydlig knapp som sitter på högra kåpan. En automatiserad röst säger livlöst "power on" och det är bara att köra. Viss rundgång kan höras ifall du aktiverar dem innan du har satt dem på dig. De har volymknapparna precis vid aktiveringsknappen och är lätta att komma åt

IMG_0475.JPG

Lättillgängliga och tydliga knappar är ett plus

Att ha på sig

Ifall du inte har glasögon på dig sitter de bekvämt och fast. Det känns inte som att de ska ramla av ifall du kastar dig på marken under genomförandet av någon underlig IPSC-station och vikten på 355 gram är tillräckligt låg för att kunna ha dem en heldag på banan utan att nacken kollapsar . Det enda jag kan klaga på är att jag måste ha glasögon med extra tunna bågar, annars sitter de inte tätt och det piper i öronen efter en serie. Detta hade nog kunnat hjälpas av att ha gelkuddar istället för de skumkuddar som medföljer. 

Som skydd för pistolskytte är de utmärkta och jag har använt dem under skjutning med kaliber .22 upp till .45-70 gov och .454 Casull och de blockerar ljudet helt perfekt alla gånger. Vissa skulle kunna har lite problem när de skjuter gevär då de är rätt stora. De finns även i "Hunter" version där de är lite tunnare, men de skyddar då inte lika bra.

IMG_0470_edited.jpg
IMG_0477.JPG

Sammanfattning

Peltor 3M ProTac Shooter är ett utmärkt par hörselskydd för den nya skytten som vill lägga mer pengar på ammunition och träning. Med reservation för gevärsskyttar, då de kan vara lite stora när du lutar huvudet mot kolven. 

Ett pris under tusenlappen, bra ljudreglering och en batteritid på nästan 100 timmar ger den självklar plats i vår range-bag.

bottom of page