top of page
Sök

Skyttesnack: 1

Ibland får jag frågan, vilket är det bästa sportskyttevapnet? Det är en fråga som jag tycker är svår att svara på. Vill du vinna tävlingar finns det en drös att välja på. Vill du skjuta för det är kul finns det en annan hög med vapen.


Vilka guns är det som tilltalar mig och varför? De är oftast gamla, tunga otympliga och långa. Ibland är de även sjukt krångliga och behöver inte alls funka hela tiden. Men trots det är de fruktansvärt kul att skjuta. Lite som en Lancia Delta från den tiden när jag testade bilar.

Är den tillförlitlig? Nej inte egentligen.

Är den bränslesnål? Kul skämt.

Är den en bra bil överhuvudtaget? Well, som bil är den faktiskt inte så bra då den rostar ifall du andas på den och elsystemet lever sitt egna lilla liv, och ibland inte lever alls.


Men jag älskar den ändå. Det är något som ger mig en villhöverkänsla som jag inte riktigt kan sätta fingret på.


Inom skyttet har vi M1-garand. Det finns oändligt många bättre, billigare, effektivare och lättskjutna vapen. Men det skiter jag i. Den har en lång, intressant historia, ger ifrån sig ett högt "ping" vid sista skottet och är snygg med sina trädetaljer och den ger mig den där känslan som är så svår att mäta. I need one.


På skyttebloggen köper vi med hjärtat, inte hjärnan. Gör man inte det försvinner magin.


/framåt
79 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page