top of page
Sök

Skyttesnack 4: Det här med skytte och tjejer


Jag har i nästan alla år sysslat med det som konstigt nog kallas ”mansdominerat”. Sportbilar, flyg och skytte.Av någon anledning blir det alltid en liten skräll med en tillhörande syrlig atmosfär när en tjej ska med och skjuta eller följa med till bilträffen. Varför är det så?


Varför kan inte de syssla med det jag gör på samma premisser? Prata om sitt intresse och diskutera sin hobby som jag gör?


När jag haft möjlighet att åka på någon bilträff med en häftig bil är det ALLTID min tjejkompis som får köra. På någon trackday är det alltid någon leende man som frågar min vän ”om det var kul att åka med i snabba bilar” men leendet går över till ett frågande uttryck när jag säger att ”nej det var hon som körde Ferrarin/Porschen” eller vad det nu kan vara. Sen ska vi inte ens gå in på ifall en tjej har med sig en fin bil själv.


Efter att ha skjutit ett tag känner jag tyvärr att det tyvärr är samma sak inom skyttet. När jag tagit med en tjejkompis till skjutbanan är det nästan standard att folk tror att hon är med och tittar på, inte för att skjuta. Varför är det så?

Vissa kommer säkert säga: ”det finns inga skytteintresserade tjejer.”

Jo, det finns. Om de får en chans att visa det utan massa fördomar.


/framåt


130 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page