top of page
IMG_5360.jpg

UpLula universal loader

Det är inte bara en gång jag har anlänt hem efter en helg på skjutbanan med ömmande och röda fingrar där min sambo bara skakar på huvudet och suckar. Nu är det inte för att man råkat skjuta sig i tummen eller för att man dragit på sig någon tropisk sjukdom, utan för att de förbaskade magasinen måste laddas. Oftast med alldeles för spända magasinfjädrar. 

En av skyttebloggens medlemmar har länge tjatat på att vi under våra test antingen borde betala någon att ladda åt oss eller skaffa en snabbladdare. Jag och har alltid skrattat åt det och fortsatt misshandla mina stackars stadsbo-tummar. Efter lite för många dagar på banan tog han initiativet och införskaffade ett gäng snabbladdare och jag måste öppet erkänna att jag nu förstår varför vi i framtiden alltid kommer att ha minst en med oss.

UpLula Universal Loader produceras av det israeliska företaget MagLULA som är specifikt inriktat mot verktyg för laddning och urladdning av magasin. De har laddare för magasin av alla färger, storlekar, kalibrar och former.
 
Deras Universal Loader är till för pistolmagasin med kaliber 9mm till .45. Det vill säga att ni med .50AE eller grövre får nog dessvärre leta vidare efter en laddare till handkanonen. Den fungerar utmärkt till Glock, CZ, Tanfoglio och Sig-Sauermagasin i 9mm utan problem.

IMG_5363.jpg

Den är gjord i slitstark polymer och det känns verkligen som att den kommer att hålla många långa dagar på skjutbanan. Ingen ABS-plast här inte. Storleksmässigt är den inte större än handflatan och är ytterst intuitiv och enkel att använda. 

IMG_5355_jpg.jpg

Du laddar snabbt, och framförallt smärtfritt.

Slitstark polymer ger kvalitetskänsla

IMG_5361.jpg

Sammanfattning

UpLua Universal Loader är en fin addering till vilken range-bag för pistol som helst och tack vare sin funktion med flertalet olika magasin är den självklar hos oss på skyttebloggen då den funkar med det mesta vi kommer att testa. 

22079310-origpic-1a55f4.jpg

Klicka för att gå till handlare

Priset är korrekt i skrivande stund

UpLula Universal loader 9mm - .45

IMG_5354.jpg
bottom of page